Ben Cohen vegan bloemkool

Hotspot: Ben Cohen – Amsterdam

Ben Cohen – Hotspot Amsterdam

Streetfood bar Ben Cohen een begrip in Amsterdam al heel wat jaren en nú ben ik er pas geweest, té gek streetfood huisgemaakt en mega vers, dit wil je!

Nadat meneer Cohen jaren lang deze streetfoodbar heeft gerund doen nu zijn zonen dat en waar je eerder al volop kon genieten van de smaken van Tel Aviv kan dat nog steeds. Je eten wordt geserveerd op bakpapier en je nipt aan je cocktail in emaille beker, zó lekker en tof!

Kom niet alleen langs voor de vega en vegan varianten falafel met amba (pittige mangosaus) en tahini maar ook voor de andere toffe streetfood gerechten. Zoals de vega shakshuka of ga voor geroosterde aubergine met humus, pesto en pinda’s of meest beroemde Israëlische bloemkool. En niet enkel voor een snelle vullende maaltijd maar ook voor als je achterover wilt leunen en genieten van de te gekke sfeer.

Streetfood Ben Cohen Adam

Ook lekker: Wrap met gebakken kipstukjes avocado en harissa mayo wrap it up, ’n gezonde Marokkaanse wrap!

Ik nam de falafel met amba, geroosterde aubergine met humus, pesto en pinda’s en de Israëlische bloemkool. Lekker joh! ..enneh nóg beter voor de planeet.

Ben Cohen vegan bloemkool

Roasted potatoes vegan Adam

Ben Cohen roasted potatoes

Ben Cohen ligt lekker centraal, zo’n 25 minuten van het centraal station, 15 minuten vanaf de dam, zo’n 10 minuten van het Anne Frank Huis halverwege de Rozengracht, één van de leukste straten in het centrum van Amsterdam. En met goed weer eet je gewoon lekker buiten op ’n piepklein terras voor de deur waar altijd wel wat te zien is.

Ben Cohen is een streetfood bar | restaurant doet niet aan reserveren dus hurry up en ontdek zelf hoe lekker dit vega(n) streetfood is.

Ben Cohen
Rozengracht 239 Amsterdam

020 7058 171

Openingstijden

zon t/m dond 12.00 – 24.00 uur
Vrijdag en zaterdag 12.00 – 02.00 uur

Meer informatie: Ben Cohen

Cocktail Ben Cohen

Cocktail: Tel Aviv mule -vodka, ginger beer, lime, angostura.

Leuk in Haarlem: Hotspot: FLFL Haarlem voor falafel en meer smaken uit Tel Aviv voor lunch of diner.

Geschreven op: 5 oktober 2022