3 x Valentijn

3x Valentijn lekkers

Vegan friendly valentijn lekkers, 3x zoet voor valentijnsdag. Vegan donuts staan nog altijd op mijn lijstje maar voor nu vast 3 x ander vegan zoet.

Vegan pavlova met rode sinaasappel

Vegan pavlova ofwel merengue met rode sinaasappel, écht mega chewy en de topping van bloedsinaasappel maakt het helemaal af.

Zo maak je ’t:
Pers 3 bloedsinaasappels uit en breng dit met 60 gr kokosbloesemsuiker aan de kook. Kook in tot een siroop. Schil en snij 2 bloedsinaasappels in partjes en voeg toe aan de siroop als deze klaar is.

Verwarm de oven voor op 100 graden. Boen 1 citroen schoon, rasp de schil en pers de helft van de citroen uit. Laat 350 gr kikkererwten uit pot uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit heet Aquafaba, de vegan ei vervanger ofwel veganistisch eiwit.
Klop het vocht met een halve el citroensap in zo’n 5 minuten zo dik mogelijk in de keukenmachine. Voeg langzaam 125 gr poedersuiker toe en het citroenrasp en klop tot stijve pieken.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat, verdeel het schuim met een spatel in hoopjes en bak in zo’n 2 uur krokant. Zet de oven uit en laat de meringue in een dichte oven een half uur afkoelen. Laat buiten de oven helemaal afkoelen. Breek de pavlova in stukken of eet in z’n geheel. Schep de partjes bloedsinaasappels erop en schenk de siroop over de pavlova.

De siroop die je over hebt is waanzinnig lekker te gebruiken als limonade.

3 x Valentijn

Valentijnskoekjes

Koekjes met een bite en tevens gezond, glutenvrij en plantaardig afgetopt met chocolade. Kijk hier hoe je ze maakt.
Hou je meer van chocolate chip cookies? Kijk hier hoe je ze maakt.

Vegan valentijnskoekjes

Koekjes voor valentijn

Wafels

Wafels voor ’t ontbijt, als dat geen succes is?! Glutenvrij en plantaardig maak af met ’n topping van fruit, nootjes, pitjes en zaden. Kokosyoghurt en chocolade. Kijk hier hoe je ze maakt.