Knolselderij

Knolselderij 5 x wat je misschien niet wist

Knolselderij eten, ’n súpergoed idee! 5 x Wat je misschien nog niet wist over knolselderij.

Knolselderij, ’t is een echte herfst- en wintergroente, toch kan je ‘m het hele jaar kopen.

Met knolselderij kan je alle kanten op, koken, bakken, grillen, stomen, stoven of frituren, zelfs rauw is ie hartstikke lekker. Maak ’n gratin of een kom soep, ’n flinterdunne carpaccio of ’n ragout.

Je kan ‘m lekker lang bewaren op een droge koele donkere plek wel zo’n 3 weken.

Knolselderij is hartstikke gezond, veel vitamine C, veel kalium en folaat. Folaat maken we niet zelf aan maar halen het uit voeding zoals deze knol.

Knolselderij

Inspiratie: Waarom je vaker ananas zou moeten eten in een ananas zit een heleboel vitamine C en dit is super goed voor je lichaam om gezond te blijven.

Knolselderij is een perfect alternatief voor de aardappel, lekker koolhydraatarm en erg voedzaam. De knolselderij groeit onder de grond en is jawel, familie van de wortel!

Eet knolselderij 5 x wat je misschien niet wist. Genoeg redenen waarom je vaak knolselderij zou moeten eten toch?!

Soep van knolselderij

Schil en snij 1 knolselderij in blokjes, pel en snipper 1 sjalot en 2 tenen knoflook. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en sjalot samen met de knolselderij op middelhoog vuur, zo’n 4 minuten. Voeg 200 ml plantaardige kookroom toe en 1 liter groentebouillon en laat een kwartier zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet het vuur uit pureer de knolselderij en roer 4 el mosterd door de soep. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Schep in kommen. Vegan soep van knolselderij maak je zó.

Geschreven op: 18 februari 2022

Geef een reactie