Week zonder Vlees 2022

Week Zonder Vlees & Zuivel 2024

Géén vlees – géén zuivel. Nationale Week Zonder Vlees voegt ook ‘& Zuivel’ toe. 3 x De voordelen hiervan, 3 redenen om mee te doen.

Week Zonder Vlees 2024

Tijdens de zevende editie van de Week Zonder Vlees worden deelnemers uitgedaagd om niet alleen het vlees te laten staan, maar ook te proberen zuivel te vervangen. Je kunt je aanmelden; weekzondervlees om mee te doen in de week van 4 tot en met 10 maart 2024, jij doet toch mee? Samen maken we ’t verschil.

Wrap met gebakken kipstukjes

Recept: Wrap met gebakken kipstukjes avocado en harissa mayo wrap it up, ’n gezonde Marokkaanse wrap met gebakken vegan kips, avocado en harissa mayo.

Géén vlees – géén zuivel – 3 x De voordelen, 3 redenen om mee te doen.

Week zonder Vlees 2022

Voor je immuunsysteem

Plantaardig eten is beter voor je immuunsysteem, zorg ervoor dat je elke dag voldoende antioxidanten, vitaminen C, A, E, D, B en mineralen als zink, ijzer, kalium en calcium binnenkrijgt. Plantaardig eten, zoals groene bladgroenten, fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden zitten vol hiermee.

Voor het milieu en klimaat

Door geen vlees en zuivel te eten help je het milieu en klimaat, je bespaart honderden liters water en duizenden kilometers autorijden. En niet te vergeten de stikstofproblematiek waarvoor de vee-industrie in grote mate verantwoordelijk is. Door het houden van koeien, schapen en geiten voor vlees en zuivel zit er nu zo’n 40% meer CO2 in de lucht dan 250 jaar geleden.

Energie smoothie met spinazie

Recept: Groene smoothie energie gevende smoothie, een favoriet ontbijt.

Zoete aardappel broccoli soep vegan

Recept: Zoete aardappel broccolisoep snel en simpel te maken, mega gezond en reuze lekker! Vegan soep recept vol power.

Voor het enorme dierenleed

Eet zo min mogelijk vlees en gebruik zo min mogelijk zuivel voor het enorme dierenleed wat er is. Zo’n driekwart van de dieren die jaarlijks wereldwijd worden gefokt brengen hun leven door op intensieve veehouderijen. De dieren worden slecht behandeld, zitten vast in kooien, hokken en of kratten. Deze dieren kunnen geen kant op en hebben een kort, vreselijk onaangenaam leven.

Bijgewerkt op: 18 januari 2024