Vegan desserts

3x vegan desserts

Vegan friendly desserts, 3x zoet voor na het eten. Vegan kaas staat altijd hoog op mijn lijstje voor nu vast 3x vegan zoet.

Vegan chocolademousse

Deze chocolademousse is niet alleen snel maar ook erg gezond, met maar drie ingrediënten staat deze vegan mousse op tafel in 5 minuten.

Zo maak je het:
Pureer 2 bevroren bananen en 1 avocado in een blender of staafmixer, voeg 1 el cacaopoeder toe en je bent al klaar. Schep in drie kommetjes en top af met blauwe bessen of chocosnippers. Gezonde vegan chocolademousse; het is echt heel simpel.

Milkshake van chocolade met Oatly cacao, Oreo kruimels, koffie en een bol ijs voor koffielovers Kijk hier hoe je deze maakt.

Vegan dessert recept

Vegan toetje met fruit en koekjes

Een heerlijk roomtoetje met kokosyoghurt, fruit, geslagen room en koekkruimels. Neem crunchy vegan koekjes naar keuze. Favoriet zijn de glutenvrije ontbijtkoekjes met haver en gember van Nairn’s of spéculoos speculaas van Schär.

Zo maak je het:
Neem 6 koekjes en verkruimel. Meng 300 ml kokosyoghurt met 100 gram (bevroren) fruit, blender of prak fijn. Er mogen best wat stukjes fruit blijven zitten. Klop 100 ml plantaardige slagroom met 1 tl fijne suiker lobbig. Verdeel de koekkruimels in vier glazen of bakjes, verdeel de yoghurt met fruit, verdeel de slagroom en maak af met overgebleven koekkruimels.

Vegan dessert recept

Banaan met chocolade en hazelnoten

Banaan op een stokje ofwel een heerlijk en gezonde Magnum.

Zo maak je het:
Rooster 75 gram hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maal de hazelnoten tot grove stukjes in een hakmolen en verdeel over een bord. Smelt 1 reep plantaardige chocolade. Snij drie bananen doormidden en steek in iedere helft een ijsstokje. Doop de bananen in de gesmolten chocolade en rol ze door de stukjes hazelnoot. Leg ze op bakpapier en zet minimaal (liefst langer) een uur in de vriezer.

Ook een idee: crumble met fruit, citroensap en vanillevla. Kijk hier hoe je dit maakt.