Vegan kookboeken Vegan toko

Vegan kookboeken

Kookboeken voor vegan foodies, jawel deze moet je hebben! – Elke dag een feestmaal op tafel.

Vegan kookboek 2023

Deze vegan kookboeken wil je op de keukenplank! Als je net zo’n liefhebber van kookboeken bent als ik, deel ik graag vijf handige tips met je want wanneer je net begint met veganistisch eten, is het ideaal om regelmatig een kookboek te raadplegen. Kies een recept dat je aanspreekt. Op die manier bouw je vaardigheden en inzichten op, waardoor je later zelf kunt variëren en experimenteren. Zodra je de basis onder de knie hebt, gaat dat heel soepel.

Hier zijn in ieder geval viif toegankelijke boeken:

Vegan Toko
80 snelle recepten voor moderne tokolovers

In dit boek neemt Milou (auteur) je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn snel, makkelijk & smokkelproof, verrassen qua smaak en zijn perfect voor doordeweeks. Van nasi goreng tot soto a gogo en van kerriegyoza’s tot noedels. Je wordt al snel in de toko van de toekomst getrokken. Maak simpele rendang van oesterzwam, pittige aubergine, of onweerstaanbaar pandanijs.

Als je nu op zoek bent naar maaltijden die met een minimale voorbereiding snel op tafel staan, is Vegan Toko een goede keuze. Natuurlijk moet je even naar de toko, maar als je van lekker eten houdt, wordt dat gewoon een gezellig uitje. Wie weet ontdek je zo ook nieuwe ingrediënten die je kunt gebruiken, wat altijd leuk is. De levendige opmaak van dit boek, met felle kleuren en kleurrijke fotografie, maakt Vegan Toko zoiezo een feestje.

> Naar het boek: Vegan Toko

Vegan Toko kookboek

Begin de dag met deze: smoothie perfect om wakker te worden, gezond en super lekker.

TLV Vegan
Land zonder melk en honing

In TLV Vegan zijn koningsoesterzwammen koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork en zijn cashewnoten cashewnoten en geen vegan camembert. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn. Ze schitteren in 101 recepten om van te watertanden (die welhaast ongemerkt vegan zijn).

Een heerlijk kookavontuur en boeiend leesmateriaal
TLV Vegan is niet alleen een boek om uit te koken, maar ook een boeiend leesavontuur. De longreads bieden een kijkje in de vegan scene zonder direct een oordeel te vellen. Bovendien bevat het boek waardevol advies over wijn-spijscombinaties en presenteert het de tien geboden op het gebied van choemoes. Elk recept wordt ingeleid met een persoonlijk tintje, en de prachtige foto’s van Tel Aviv sieren het hele boek. De recepten bewijzen dat veganistisch eten alle vooroordelen overstijgt. Kortom een heerlijk kookavontuur en boeiend leesmateriaal in een.

> Naar het boek: TLV Vegan

TLV Vegan Kookboek

Wil jij het deze winter lekker warm hebben, eet wintergroente, seizoensgroente bevatten stofjes die je lichaam op dat moment nodig heeft. Eet je warm

Vegan Soul Food
60 kleurrijke recepten

Vegan soul food – beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. Geïnspireerd door zijn Surinaamse roots en gerechten uit de wereldkeuken laat hij je zien dat veganistisch eten onweerstaanbaar aantrekkelijk kan zijn, en ook voedzaam voor zowel body als soul. Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempé, of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Allemaal vegan en superlekker!

Regenboog van vegan genot: een feest van kleur en gezondheid
Vegan soul food, oftewel veganistisch eten in alle kleuren van de regenboog, is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur. Zeker wanneer die levendige kleuren afkomstig zijn van een overvloed aan groenten en fruit. Wie kan nu weerstaan aan een bord vol prachtige kleuren? In dit kookboek tilt Jason de regenboog naar een hoger niveau, waarbij smaak en gezondheid samenkomen in een kleurrijk festijn voor de zintuigen. Ontdek de verrukkelijke wereld van kleurrijk soul food en geef je eetervaring een kleurrijke boost.

> Naar het boek:
Vegan Soul Food

Vegan soul food kookboek

Every Day Vegan in 30 minuten
Razendsnel op tafel

De titel spreekt voor zich: een vegan kookboek dat je dagelijks kunt raadplegen. Geen ingewikkeld gedoe; Lenna Omrani wilde nu vooral een eenvoudig vegan kookboek creëren en dat is haar zeker gelukt. (21 november in de winkel)

Razendsnel, niet duur en geweldig lekker plantaardig eten. Met de vegan recepten uit Every Day Vegan lukt dat elke dag. In haar nieuwste Every Day Vegan in 30 minuten, zie je dat plantaardig koken niet alleen simpel en betaalbaar is, maar ook nog eens razendsnel op tafel staat! Snelle bowls, makkelijke burgers of iets lekkers uit de oven. Dit worden je nieuwe favorieten voor door de week of in het weekend.

> Naar het boek:
Every Day Vegan in 30 minuten

Every day vegan kookboek

Heel Holland bakt vegan
Onmisbaar voor de feestdagen!

Dat vegan bakken net zo heerlijk kan zijn als traditioneel bakken met boter en eieren, heeft Enzo Pérès-Labourdette iedereen laten zien. Van eenvoudige bladerdeeg vlinders tot roze kadetjes, frambozentartelettes of geweldige gemberkoekjes, vegan bakrecepten voor elk moment van de dag.

> Naar het boek:
Heel Holland bakt vegan

Vegan bakboek

Staat jouw favoriete vegan kookboek er niet tussen? Stuur je tip hieronder of mail je tip naar info@veganblisslove.com

Geschreven op: 6 november 2023

Leuk om te weten en te eten knolselderij, ’n súpergoed idee! 5 x wat je misschien nog niet wist over de groenten.