Ananas eten

Waarom je vaker ananas zou moeten eten

Ananas eten, ’n súpergoed idee! Waarom je vaker ananas zou moeten eten.

’t Liefst wel een verse ananas, uit blik bevat veel suiker en heeft maar ’n klein beetje van de gezonde stoffen waar een verse ananas er heel veel van heeft.

Lekker: Tropische ananas smoothie met banaan, mango en passievrucht. Wedden dat je na een slok van deze smoothie een hoog gehalte summer feelings krijgt.

In een ananas zit een heleboel vitamine C en dit is super goed voor je lichaam om gezond te blijven. Ook bevat ananas het stofje thiamine wat zorgt voor het verbranden van koolhydraten en ’t geeft je energie. Ananas bevat ijzer, ’t voorkomt bloedarmoede.

Ananas eten

Ananas bevat veel antioxidanten die vrije radialen bestrijden in je lichaam, ofwel het bestrijden van agressieve stoffen die cellen en weefsel kunnen beschadigen.

Bromelaïne zit in de stengels en het sap van de ananasplant, ’t kan je helpen tegen ontstekingen en pijn. Daarnaast is het ook goed voor de spijsvertering. Ananas zit bomvol vezels.

Eet ananas ná het eten, ’t kan dus goed een opgeblazen gevoel verminderen. Genoeg redenen waarom je vaker ananas zou moeten eten toch?!

Geschreven op: 10 februari 2022