Vijgen 5 x waarom

Vijgen 5 x waarom

Verse vijgen eten, ’n súpergoed idee! Waarom je vaker vijgen zou moeten eten.

’t Liefst wel een verse vijg, alhoewel een gedroogde vijg ook prima voor je is, bevat wel meer suiker. In gedroogde vijgen zitten meer calorieën dan de verse vijg. Dat komt omdat de verse vijgen veel meer vocht bevatten. Bij de gedroogde vijg is het vocht eruit en hierdoor dus verhoudingsgewijs meer calorieën.

Vijgen 5 x waarom

Vijgen 5 x waarom

Vijgen zijn rijk aan vezels dit zorgt voor een goede spijsvertering en goed werkende darmen. Doordat je vijgen eet zal het bijdragen aan een gezonde huid, de vruchten bevatten veel vitamine A en B, kalium en calcium. Eet 100 gram verse vijgen dat zorgt al voor zo’n 20 % van de adh calcium.

Lekker: Tropische ananas smoothie met banaan, mango en passievrucht. Wedden dat je na een slok van deze smoothie een hoog gehalte summer feelings krijgt.

De vijg zit ook boordevol magnesium en dit zorgt oa voor minder vermoeidheid en ’t ondersteunt de spierfunctie.

Vijgen of dadels hoor ik vaak, vijgen zijn gezonder, meer vezels, zo’n beetje hetzelfde aan vitaminen en mineralen. De gedroogde vijg zit tjokvol vitamine B6, vitamine C en B11.

Vijgen 5 x waarom

Zo snij je een vijg:
Snij de vijg in kwarten van boven naar beneden, pel de schil en je hebt zachte partjes van de vrucht. Is de vijg super vers dan eet je deze gewoon met schil.

Met de vijg kan je alle kanten op of je nu verse of gedroogde vijgen in huis hebt. Je kan ze het hele jaar verkrijgen maar de smaak van een verse vijg is van juni tot oktober echt op z’n best.

Eet vijg ná het eten of als ontbijt, lekker met ’n dot vegan yoghurt en wat notencrunch. Genoeg redenen waarom je vaker vijg zou moeten eten toch?!

Geschreven op: 1 mei 2022

Geef een reactie